Blog


Het einde van schooljaar 2023-2024 nadert: een terugblik

Het einde van het schooljaar 2023-2024 is in zicht en de vakantie staat voor de deur. Ook wij bij Progress kijken uit naar een welverdiende rustperiode, maar wees gerust, we blijven beschikbaar om eventuele cases en verstoringen op te pakken. Dit schooljaar hebben we jullie weer diverse interessante blogs voorgeschoteld. Heb jij ze gemist? We zetten de best gelezen artikelen hieronder nog even voor je op een rij.

HOlink-conferentie in Papendal in het teken van veiligheid

Ook dit jaar vond begin juni weer de HOlink plaats in Papendal. Het thema van deze tweedaagse conferentie, georganiseerd door DUO en Stichting Studielink, was ‘De veilige campus’. Veiligheid – in de breedste zin van het woord – is immers een belangrijk aspect voor het creëren van een optimale leeromgeving. In deze blog vertelt Dinant Kasper, consultant bij Progress Onderwijsondersteuning, hoe hij de conferentie heeft ervaren.

Op weg naar slimme verkiezingen met Progress Verkiezingen

Met de Europese verkiezingen in het zicht en een formatie van het nieuwe kabinet dat nog steeds niet wil vlotten, kunnen we wel stellen dat verkiezingen een hot topic is. Een mooi moment om eens te kijken naar hoe technologie verkiezingsprocessen efficiënter en effectiever kan maken. In deze blog vertelt Nienke Wobbes, consultant bij Progress Verkiezingen, hoe digitale verkiezingen bijdragen aan een naadloze en betrouwbare stemervaring.

Doorlopende betaalgegevens. Een nieuwe projectaanpak bij Studielink

Studielink heeft een nieuwe aanpak geïntroduceerd voor het vastleggen van betaalwijzen, waardoor studenten nu slechts één keer hun betaalmethode hoeven in te voeren. Daarbij hebben ze een verschuiving gemaakt van een top-down-benadering naar een meer samenwerkingsgerichte aanpak. Samen met twee SIS-leveranciers en vier onderwijsinstellingen hebben ze gewerkt aan de ontwikkeling en implementatie van deze functionaliteit. In dit artikel vertellen Tjibbe Chris Kuipers, softwareontwikkelaar van Progress, Frida Hatt-Meijer, functioneel beheerder van de RUG, en Desiree Schipper, productmanager bij Studielink, hoe deze nieuwe werkwijze is bevallen.

Terugblik op de MBO Digitaal Conferentie 2024. Inspiratie, inzichten en interactie

Op 7 en 8 maart vond de 49e editie van de MBO Digitaal Conferentie plaats in Theater Orpheus in Apeldoorn. Stan Broos, manager business development bij Educator, blikt terug op een wederom bruisend evenement.

;