Blog

Wil jij onze blogs rechtstreeks in je mailbox ontvangen?
Schrijf je dan hier in!

* verplicht

Kandidaatstelling toegevoegd aan Progress Verkiezingen

Bij de Hanzehogeschool kun je je als medewerker of student verkiesbaar stellen voor meerdere verkiezingen. Hoewel de verkiezingen zelf al jaren eenvoudig met Progress Verkiezingen georganiseerd worden, kwamen er tot voor kort bij de kandidaatstelling heel wat Excelbestandjes en e-mails kijken. Dat moest toch slimmer kunnen, bedacht Gonda Hoekstra, Ambtelijk Secretaris medezeggenschap bij Hanzehogeschool Groningen. Zij legde de vraag neer bij het team van Progress Onderwijs. Software-engineer Leo Leinenga vertelt in deze blog over de nieuwe functionaliteit die wij hiervoor hebben ingebouwd in onze stemapplicatie en hoe deze de verkiezingen bij Hanzehogeschool nóg gemakkelijker maakt.

Veiligheid en stabiliteit in het kernregistratiesysteem, zo zit dat

Veiligheid en stabiliteit zijn essentieel voor een kernregistratiesysteem. Het is het hart van een systeem waar privacygevoelige gegevens in omgaan. In deze blog vertelt Anne van der Ploeg, Functioneel Consultant bij Progress Onderwijs, wat die veiligheid en stabiliteit precies inhoudt en wat Progress doet om dit te waarborgen.

'Het team van Progress is heel vooruitstrevend, dat past bij de RUG’

Rijksuniversiteit Groningen koos in 2009 voor Progress SIS, na al die jaren nog steeds tot grote tevredenheid. Karina Idema, Hoofd Studenten Informatie & Administratie, vertelt waarom de RUG zo tevreden is over zowel de oplossing van Progress als de samenwerking. ‘De mensen van Progress omarmen nieuwe ontwikkelingen, dat doen wij bij de RUG ook.’

Naar flexibel onderwijs dankzij een veilige basis

De wereld verandert en het onderwijs verandert mee. De student staat steeds meer centraal en het leerproces wordt steeds meer integraal onderdeel van ons leven. Dat betekent nogal wat voor ons onderwijssysteem. In deze blog vertelt Jan Batteram hoe een veilige en stabiele basis zorgt voor meer flexibiliteit.

Make IT Work in Noord-Nederland

Zoals vrijwel alle organisaties in Nederland, zijn ook wij op zoek naar mensen. Daarbij willen we graag jong talent dat uit Noord-Nederland komt in Noord-Nederland houden. Met onze deelname aan omscholingstraject Make IT Work dragen we daaraan bij. In deze blog vertelt Jan Batteram wat dit omscholingstraject inhoudt, hoe we het ervaren hebben en wat het ons oplevert.

;