Blog

Ons SIS is goed geregeld

We waren 7 jaar geleden heel erg op zoek naar een intuïtief laagdrempelig Studenten Inschrijf Systeem. Progress Onderwijs sprong er toen vrijwel direct uit. Tijdens de marktconsultatie hadden we destijds de wens geuit om enkele processen te kunnen uitvoeren met het systeem en dat de leverancier voor wat betreft systeemuitleg hiervoor maar een uur tijd zou krijgen om het systeem uit te leggen. Binnen 10 minuten waren de mensen van Progress Onderwijs klaar. Dit wil je graag zien als je zo’n grote organisatie bent als Fontys.

Wat hebben we de afgelopen maanden ontdekt?

Wat een maanden hebben we met z’n allen achter de rug. Waar de ene collega niet kan wachten om vaker op kantoor te zijn in verband met een verbouwing thuis, vindt de andere collega het heel fijn om geen twee uur reistijd te hebben. Door de verandering van werkomgeving zien we onder andere in dat thuiswerken echt heel efficiënt kan zijn.

In een paar muisklikken verkiezingen organiseren

Ken je dat gevoel, dat je iemand al een hele tijd kent en toch nog steeds iets nieuws over diegene leert? Soms is het iets wat je totaal niet bij diegene had bedacht en verrast dit je enorm, maar soms klinkt het ook heel logisch en past het als je er goed over nadenkt eigenlijk heel goed bij die persoon. Je kent ons inmiddels ook alweer een tijdje en ook wij willen je (mogelijk) iets nieuws over onszelf vertellen.

Hoe zorg je voor voldoende capaciteit?

In mijn vrije tijd coach ik een korfbalploeg; jeugdig talent in de leeftijd tussen de 9 en 12. Vrijdag is een trainingsavond en bij het afsluitende partijtje verzwikt een meisje haar enkel. “Shit” dacht ik, na al een afzegging vanwege een verjaardagspartijtje (want dat is ook belangrijk), heb ik nu een speler te weinig. Een telefoontje met de coach van een ander team biedt uitkomst. Na even schakelen hebben we morgen gelukkig toch weer voldoende spelers voor de wedstrijd.

Hoe overtuig ik anderen van mijn ideeën?

“Ruim jij de tafel even op”, vraag ik aan mijn oudste puberzoon. Na de derde keer kijkt hij op, doet zijn oortjes uit en vraagt: "Wat?" "Of je de tafel even opruimt?" Het inmiddels legendarische antwoord volgt: “Doe ik zo”. Voor degene zonder puberkinderen; de vrije vertaling van “doe ik zo”, is “dat doe ik nooit”.

;