Actueel


Progress nieuws

Op deze pagina vindt u alle actuele informatie rondom
Progress Onderwijs. Wilt u onze nieuwsbrieven en blogs
rechtstreeks in uw mailbox ontvangen?

Het SIS als backbone van de flexibele belofte

Vraag de whitepaper aan en ontdek waaraan een studentinformatiesysteem moet voldoen om op een
goede manier flexibel onderwijs te faciliteren.


                                             


Breens Network kijkt terug op een geslaagde HO Link

Op 16 en 17 juni waren Educator en Progress aanwezig bij de HOlink in Papendal onder de vlag van Breens Network. Het was fijn om mensen weer in het echt te spreken, nadat de HOlink twee jaar achter elkaar niet door kon gaan. Het waren twee inspirerende dagen! Naast onze aanwezigheid als standhouder op de informatiemarkt hebben we op donderdag ook een inhoudelijke bijdrage geleverd in de vorm van een sessie.Een digitale campus voor de Open Universiteit

Samen met de Open Universiteit (OU) hebben we een inspiratie sessie gehouden over de digitale campus bij de OU. Het was goed om te zien dat hier veel animo voor was, de zaal was helemaal gevuld. Pieter Volleberg, Business Proces Analist bij de Open Universiteit, schetste de aanleiding bij de OU voor de digitale campus. De informatievoorziening bij de OU is op dit moment onvoldoende wendbaar met het oog op de toekomst en de huidige systemen kunnen een risico opleveren voor de bedrijfscontinuïteit. Daarom is het programma “De digitale OU” in het leven geroepen, één van de drie deelprogramma’s hiervan is de digitale campus. Hierin komen een Studentinformatiesysteem, Onderwijscatalogus, CRM en Roosterapplicatie samen in één digitale campus. Het doel van de digitale campus bij de OU is een integrale self-service voorziening te bieden voor student en docent waarin de student centraal staat en de hele studentreis omvat: van oriënteren tot diplomeren. Door het student 360 beeld volg je als onderwijsorganisatie studenten, is er één student beeld voor betrokkenen, kunnen studenten begeleid worden tijdens hun studie en bovendien biedt dit de mogelijkheid studenten te interesseren voor nieuwe mogelijkheden. De digitale campus sluit aan bij het onderwijsmodel van de OU, waarbij studenten op eigen tempo studeren en keuzes maken.

Mijndigicampus
Op allerlei manieren wordt inhoud gegeven aan levenlang ontwikkelen en flexibilisering van onderwijs. Met verschillende beweegredenen en behoeftes als vertrekpunt en dus ook in de vertaalslag daarvan. Grote gemene deler is echter dat dit eisen stelt aan je processen, maar ook aan je informatievoorziening en onderliggende systemen.  Als Breens Network geven we daar vorm en inhoud aan met behulp van mijndigicampus. Eén digitale campus voor student en docent waar een SIS, Onderwijscatalogus, CRM en Roosterapplicatie integraal onderdeel van zijn. Met als doel een integrale self-service voorziening voor student en docent, het bieden van de onderliggende proces ondersteuning en het bieden van een integrale benadering voor circulair onderwijs. Lees meer over mijndigicampus


Vacatures

Software ontwikkelaar - Full time / Part time (Minimaal 32 uur per week)

Voor de uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar. Wij zijn een ambitieus bedrijf met enthousiaste medewerkers en tevreden klanten. We willen onze positie in de markt verder uitbouwen en daarom zoeken we Ontwikkelaars die met ons mee willen bouwen aan onze innovatieve onderwijssoftware. Werksfeer en teamspirit zijn bij ons erg belangrijk. We staan voor prettig samenwerken en delen van kennis. Op dit moment hebben wij vacatures voor een ontwikkelaar die aan de slag willen bij een innovatief bedrijf met uitdagende opdrachten en focus op kwaliteit.

Als Software Ontwikkelaar ben je lid van het ontwikkelteam en bouw je mee aan onze standaard software die nauw aansluit op de onderwijsontwikkelingen in het hoger onderwijs. In een klein team bedenk, ontwerp en ontwikkel je oplossingen waar onze klanten baat bij hebben. Je bent bekend met de scrummethodiek en in staat klanten te adviseren bij het ontwikkelen en in gebruik nemen van nieuwe functionaliteiten. Verder ben je vertrouwd met/heb je kennis van applicatieontwikkeling met moderne methoden en technieken zoals:

 • Een afgeronde (of nagenoeg afgeronde) hbo-/wo-opleiding in een relevante studierichting;
 • Kennis van een statisch getypeerde taal;
 • Goed programmeren is je passie;
 • Een enthousiaste en collegiale werkhouding;
 • Interesse in het creatief gebruik van van een statisch type systeem.

 

Wie ben jij?

 • Je hebt een afgeronde ICT opleiding WO/HBO;
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring. Overtuig ons van je kunnen op basis van je enthousiasme en je gerealiseerde opdrachten. Om te kijken of we bij elkaar passen kan het uitvoeren van een kleine opdracht deel uitmaken van de sollicitatieprocedure;
 • Je hebt een goed gevoel voor hoofdlijnen, maar hebt ook aandacht voor de details;
 • Je bent vertrouwd met een breed scala aan methoden en technieken en levert toegevoegde waarde in ons team door jouw kennis en ervaring;
 • Je hebt een ondernemende en proactieve houding waarbij je laat zien dat je vanuit doelen zelfstandig aan het werk kan;
 • Je bent iemand die niet snel ergens van terugdeinst, maar die zich in een onderwerp vastbijt;
 • Je vindt het leuk om in Groningen “de mooiste stad van Nederland” te werken.

Wat bieden wij?

 • Een prettige werkplek in onze inspirerende omgeving ;
 • Een werkomgeving waarin je veel ruimte krijgt voor eigen initiatief;
 • Een prachtige kans je te verdiepen en verder te ontwikkelen als Software Developer;
 • Je de ruimte om zelfstandig te werken en mee te denken over methoden en technieken;
 • Flexibele werktijden;
 • Een goed marktconform salaris, afhankelijk van je ervaring;

Vind je het leuk om te functioneren in een middelgroot team (15 personen) wat agile werkt en loop je niet weg voor uitdagingen dan is Progress Onderwijs de plek voor jou.

Wie zijn wij?

Progress Onderwijs heeft ruim 30 jaar ervaring in het onderwijs logistieke proces en in het hoger onderwijs bij zowel kleine als grote HBO instellingen en universiteiten. Dit doen we met een team van hooggekwalificeerde mensen die de vertaalslag kunnen maken van functionele vraag naar standaard programmatuur. Progress Onderwijs is bij universiteiten, hogescholen en studenten vooral bekend als de ontwikkelaar van Progress.NET, het Studenten Informatie Systeem voor een efficiënte onderwijsadministratie.

Kijk ook op progressonderwijs.nl om te zien wat we doen.

Ten slotte

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Contact

Progress Onderwijs biedt: een boeiende werkomgeving in Groningen, goede mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling, interessante arbeidsvoorwaarden. Heb je interesse mail je CV dan naar Jan Batteram (j.batteram@progressonderwijs.nl) of neem contact met hem op via 06 – 129 788 07 als je vragen hebt over de functies.

Afstudeerder

We zijn op zoek naar Informatica-studenten die houden van een uitdaging. Binnen ons scrumteam help jij ons om de kwaliteit, performance en onderhoudbaarheid van onze applicatie te verbeteren.

We hebben diverse opdrachten waarmee je direct aan de slag kunt. Dit betreft o.a.:

 • Het verbeteren van ons proces rondom performancetesting;
 • Uitzoeken of onze webpack builds sneller kunnen worden gemaakt met gebruik van swc, esbuild, parcel;
 • Het ontwikkelen van een vernieuwde opzet rondom dagelijkse ‘logging’ van de applicatie.

Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om na je afstudeeropdracht direct bij ons in dienst te komen!

Contact

Progress Onderwijs biedt: een boeiende werkomgeving in Groningen, goede mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling, interessante arbeidsvoorwaarden. Heb je interesse mail je CV dan naar Jan Batteram (j.batteram@progressonderwijs.nl) of neem contact met hem op via 06 – 129 788 07 als je vragen hebt over de functies.Nieuwsbrieven

Kwartaal 4 - 2021
Kwartaal 3 - 2021
Kwartaal 2 - 2022
Kwartaal 1 - 2022

Wilt u ook geen Progress nieuws meer missen? Meldt u dan hier aan voor de nieuwsbrief en ontvang deze ieder kwartaal in uw mailbox. 


Breens Network versterkt haar positie in Student Informatie Systemen met de overname van Progress Onderwijs


AMSTERDAM, 23 JANUARI 2022 – Breens Network heeft Progress Onderwijs overgenomen. Met deze acquisitie bouwt Breens Network haar positie verder uit als aanbieder van een veilige en betrouwbare werk- en leeromgeving in het onderwijs. Progress is de specialist voor Student Informatie Systemen (SIS) in het hoger onderwijs.


De toevoeging van Progress geeft Breens Network een significante positie in het verwezenlijken van haar missie: het onderwijs te ontzorgen door het bieden van ondersteuning bij hun digitale transformatie naar een veilige digitale werk- en leeromgeving. Progress versterkt de digitale werk- en leer oplossing van Breens Network en verstevigt in combinatie met het eerder geacquireerde Educator het aanbod van een flexibel Student Informatie Systeem voor het hoger onderwijs en het mbo. Met Progress erbij bedient Breens Network ca. twee miljoen studenten, docenten en medewerkers in het onderwijs.

Al meer dan 25 jaar ondersteunt Breens Network onderwijsinstellingen bij hun digitale transformatie. Wij ontwikkelen oplossingen op basis van bewezen toepassingen en nieuwe technologieën, waarbij wij onze uitgebreide IT-expertise combineren met jarenlange kennis van de onderwijsmarkt.

Breens Network is een Nederlandse EdTech-organisatie, ontstaan vanuit de ambitie om het Nederlandse onderwijs te ondersteunen bij het gebruik van nieuwe digitale technologieën en daarbij behorende processen en werkwijzen. Generaties studenten, docenten, management en bestuurders ervaren de omslag naar een hybride werkwijze van fysiek én digitaal. Dit vindt plaats in een dynamische omgeving waar voortgaande professionalisering, gepersonaliseerd leren vanuit de Cloud, zich aan de maatschappij aanpassende curricula, maar ook cyberveiligheid steeds meer georganiseerd moeten worden.

"Breens Network ondersteunt een “leven lang ontwikkelen”. "De digitalisering in het onderwijs verdient een solide en betrouwbare partner. In deze tijd is richtinggevend advies, ontwikkeling, implementatie, beheer en vertrouwen meer dan ooit nodig” aldus Breens Network CEO, Geert-Jan van der Snoek. “De overname van Progress Onderwijs geeft ons de unieke mogelijkheid om, samen met het eerder geacquireerde Educator, door te bouwen aan een flexibel, gepersonaliseerd en toekomstbestendig onderwijssysteem, waarin de student centraal staat. Het is een aanzienlijke versterking - en verbreding - waarin onze veilige en betrouwbare werk- en leeromgeving het uitgangspunt vormt.

 Progress Onderwijs is een IT-organisatie met 30 jaar ervaring met het onderwijslogistieke proces in het hoger onderwijs bij zowel kleine als grote HBO instellingen en universiteiten. Zij leveren een gevarieerd en compleet pakket aan instrumenten en diensten die ingezet worden om samen met de onderwijsinstellingen het beheer van studenteninformatie en de kwaliteitszorg in het hoger onderwijs naar een hoger plan te brengen. Progress Onderwijs is de specialist voor Student Informatie Systemen (SIS) in het hoger onderwijs. Daarnaast hebben zij Progress Verkiezingen ontwikkeld, een krachtige oplossing voor ondersteuning van alle soorten verkiezingen in het onderwijs. Onder meer de Rijksuniversiteit Groningen, Fontys Hogescholen, NHL Stenden, Hanzehogeschool Groningen en TUDelft zijn hun klanten.

Voor Progress Onderwijs betekent toetreding tot Breens Network goede groeimogelijkheden, versterking van de continuïteit voor de onderwijsinstellingen en verbreding binnen de digitale werk- en leeromgeving. Jan Batteram, directeur van Progress Onderwijs: “Voortkomend uit de Rijksuniversiteit Groningen zijn wij nauw betrokken bij het onderwijs en vanuit onze technologische kennis ondersteunen wij de verdere digitalisering van de onderwijsprocessen. Met een team van bevlogen mensen, hoog opgeleide experts, deskundigen van het onderwijsproces spelen wij dagelijks in op de behoefte van onze klanten. Met de toetreding tot Breens Network kunnen wij de sterke positie op het gebied van Student Informatie Systemen verder uitbouwen en zijn wij een uitstekende aanvulling op het aanbod van Breens Network in het hoger onderwijs. De combinatie van Breens Network en Progress geeft klanten en medewerkers van Progress Onderwijs de mogelijkheid om beter in te kunnen spelen op de behoeftes vanuit de markt op het gebied van veilig, duurzaam digitaliseren.”

 

Over Breens Network
Breens Network is ontstaan vanuit de drang om te vernieuwen met bewezen en nieuwe technologieën. Met SLBdiensten, IT-Workz, Educator, Slim.nl, MBOwebshop.nl, Slimindeklas.nl en Breens.nl exploiteert ze een herkenbaar en onderscheidend merkenportfolio. Breens Network is een Nederlandse ICT-organisatie, gecommitteerd aan onze klanten in het onderwijs, de zorg en de decentrale overheid. Met als doel om hen te ondersteunen bij hun digitale transformatie om zo de effectiviteit, kwaliteit van de output, (kosten) efficiëntie en flexibiliteit van hun organisaties te vergroten. Dit vanuit een visie dat technologie en ons advies ondubbelzinnig in dienst staan van het realiseren van organisatorische of persoonlijke doelstellingen van onze klanten. We maken hierbij gebruik van onze digitale en technologische vaardigheden in combinatie met een diepgaand begrip van de markten van onze klanten. Onze medewerkers staan garant voor een daadkrachtige en plezierige samenwerking. Samen bedienen ze ongeveer twee miljoen studenten, docenten, medewerkers en vrijwel alle scholen in het voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs. Dit langs de thema’s: Digitale werk- (en leer) omgeving, Cloud & IT security en Business Intelligence & Data. In totaal werken er 200 gedreven professionals. Het hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam. Ga voor meer informatie naar www.breensnetwork.nl.

 


Surf Challenge Day

Progress is één van de deelnemers van de online SURF Challenge Day. Onderwerp van deze challenge: Studeren in eigen tempo: Versnellen of vertragen mogelijk maken in het SIS en/of aanverwante systemen.

Voor het eerste onderdeel van de challenge 'studeren in eigen tempo mogelijk maken in het SIS' heeft Progress haar visie weergegeven in een filmpje waar vervolgens in een Q&A sessie dieper op in werd gegaan.

Bekijk het volledige filmpje, waarin Progress laat zien hoe het de student ondersteunt in het kiezen van een eigen leerroute,  hieronder. 

 


Progress sponsor van Kids United

Een van de kernwaarden van Progress is: ‘we stimuleren anderen’. We houden ervan om geïnspireerd te worden en inspiratie door te geven. We hebben oog voor de lange termijn en voor sociale impact. Om hier invulling aan te geven sponsort Progress Onderwijs de club “Kids United”.

Kids United.
Kids United is een club die sport biedt aan kinderen met een lichamelijke en/of een verstandelijke beperking. Inmiddels is de stichting uitgegroeid tot een prachtige voetbalclub, waar iedereen op zijn of haar niveau kan trainen en regelmatig een wedstrijd speelt. Een stichting met een visie voor de toekomst. FC Groningen is ambassadeur van Kids United en is hiermee de eerste betaalde voetbalorganisatie geworden met een G-voetbalteam.

Waarom Kids United.
Naast maatschappelijke betrokkenheid heeft Progress directeur Jan Batteram een persoonlijke band met Kids United. Zijn jongste zoon Guang heeft een verstandelijke beperking en voetbalt nu ruim 2 jaar bij Kids United. Kids United is zijn club en hij kan niet wachten tot het weer woensdag is, dan mag hij weer een uur lang achter de bal aanrennen.
Voor een buitenstaander lijkt het misschien of de kids maar wat rennen en tegen een bal aantrappen, maar voor de kinderen betekent het veel meer. Ze leren om met andere kinderen te spelen, samen te werken en contact te maken en hebben bovendien heel veel plezier met elkaar. De kinderen horen echt ergens bij en kunnen zeggen: ‘ik speel bij Kids United’.

Jan is ervan overtuigd dat Guang in zijn volwassen leven nog veel profijt zal hebben van het sporten bij Kids United. Het feit dat hij ergens bij hoort geeft hem zeker handvatten voor zijn verdere leven.

 


Contact

Wilt u meer informatie over Progress of bent u benieuwd of we iets voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op, we staan u graag te woord!

Uw bericht is verstuurd
Er ging iets mis met de validatie van het formulier. Neem eventueel via email contact op
U moet een geldig mailadres invullen
Voer een bericht in
;