'Het team van Progress is heel vooruitstrevend, dat past bij de RUG’

Rijksuniversiteit Groningen koos in 2009 voor Progress SIS, na al die jaren nog steeds tot grote tevredenheid. Karina Idema, Hoofd Studenten Informatie & Administratie, vertelt waarom de RUG zo tevreden is over zowel de oplossing van Progress als de samenwerking. ‘De mensen van Progress omarmen nieuwe ontwikkelingen, dat doen wij bij de RUG ook.’

Een van de beste onderzoeksuniversiteiten van Europa

De Rijksuniversiteit Groningen is een van de beste onderzoeksuniversiteiten van Europa. We bieden 180 bacheloropleidingen, masters en PhD-programma’s aan voor meer dan 35.000 internationale studenten vanuit elf faculteiten op verschillende locaties. Sinds onze oprichting, ruim vier eeuwen geleden, hebben we bijzondere academici voortgebracht, zoals de eerste vrouwelijke student, de eerste Nederlandse ruimtevaarder en verschillende Nobelprijswinnaars.

Student- en studie-informatiesysteem van Progress Onderwijsondersteuning

In 2009 hebben we gekozen voor de SaaS-oplossing van Progress, Progress.NET. Hun student- en studie-informatiesysteem ondersteunt al onze onderwijslogistieke processen, van inschrijving, studieplanning, voortgangsregistratie en rapportage tot aan de uitschrijving. Het technisch beheer en de infrastructuur wordt helemaal door Progress Onderwijs geregeld. Ook sluit het naadloos aan op Studielink, het landelijke aanmeldsysteem voor studies in het hoger onderwijs.

Betrouwbaar en gebruiksvriendelijk

Ik werkte destijds in een andere rol en was alleen zijdelings betrokken bij de implementatie, maar ik kan wel begrijpen waarom de keuze op Progress is gevallen. In de eerste plaats is hun systeem heel betrouwbaar. Het werkt altijd en we kunnen er blind op vertrouwen dat alle gegevens kloppen. Het is ook een heel gebruiksvriendelijk systeem. Voor een nieuwe medewerker is het heel gemakkelijk om zichzelf wegwijs te maken in Progress SIS. Het systeem is namelijk heel intuïtief en je hebt niet veel uitleg nodig om te snappen hoe het werkt. Als er toch een training of ondersteuning nodig is, is Progress Onderwijs altijd beschikbaar voor hulp.

Jarenlange samenwerking

Behalve dat het systeem ons heel goed bevalt, zijn we ook heel tevreden met de samenwerking. Die wordt eigenlijk alleen maar beter. Progress is door de jaren heen steeds professioneler geworden, dat is heel fijn. Één van de mooie kwaliteiten van Progress is dat ze veel kennis hebben van het onderwijslandschap en hierin ook goed samenwerken met de onderwijsinstellingen.

Innovatief

Het team van Progress is vooruitstrevend en omarmt innovaties. Vanuit Studielink worden regelmatig nieuwe ontwikkelingen aangeboden en Progress is een van de SIS-leveranciers die daar vrijwel altijd wel aan mee wil werken. Die innovatieve houding vinden wij bij de RUG belangrijk. Toen Studielink de digitale machtigingen introduceerde, hebben we dat samen met Progress als eerste onderwijsinstelling opgepakt en uitgewerkt. Zo zijn we in het verleden regelmatig samen opgetrokken en dat zullen we ook in de toekomst blijven doen.

Progress als onderdeel van Breens Network

Sinds eind januari is Progress Onderwijs onderdeel van Breens Network. In de dagelijkse praktijk merken we er nu nog niet veel van, maar in de gesprekken met Jan Batteram hebben we het wel regelmatig over wat deze samenwerking ons kan gaan brengen. Ik vind het een goede ontwikkeling en ben ervan overtuigd dat het ons als onderwijsinstelling veel goeds gaat opleveren. De expertise die Breens Network met zich meebrengt, heeft ook een positief effect op Progress. We volgen dan ook met veel interesse de ontwikkelingen rondom de Digitale Campus en hebben alle vertrouwen in de toekomst.

Meer weten?

Wil je ook graag met ons aan de slag of mogen we in 10 minuten ons systeem aan je uitleggen? Bel of mail ons: 050 - 205 35 30 | info@progressonderwijs.nl

Jan Batteram


;