Veel dwarsliggers maken een recht spoor

 

Zoveel mensen, zoveel meningen. In elk team heb je te maken met verschillende karakters. Daarin is ons team zeker niet anders. Hoe zorgen we dat dit een meerwaarde wordt en dat we elkaar versterken?

Eigenwijs

Karakter is de combinatie van vaste innerlijke eigenschappen of karaktertrekken van een persoon, zo lezen we op Wikipedia. Deze inborst bepaalt hoe iemand met bepaalde dingen omgaat. Dit zijn relatief stabiele eigenschappen die moeilijk te veranderen zijn. Die combinatie van karakters kan binnen een team nog weleens een uitdaging zijn. Bij Progress werken veelal mensen met een bepaalde eigengereidheid. Of dat bepaald wordt door karakter of door het feit dat het team overwegend bestaat uit – op z’n zachtst gezegd, enigszins eigenwijze – Groningers, Friezen en Drenten, dat laten we in het midden.

Recht spoor

Werken met zo’n club standvastige mensen brengt ook een voordeel met zich mee. Immers: veel dwarsliggers maken een recht spoor, en dat zorgt dat we twee mooie applicaties hebben weten neer te zetten. We waaien niet met alle winden mee, en dat is maar goed ook. Onze klanten hebben soms heel specifieke wensen. Wij vertalen die wensen liever naar een generieke oplossing die breder inzetbaar is, en waar alle organisaties beter van worden. De weg naar de juiste oplossing is immers een kwestie van balanceren tussen visie en behoeften, daar schreven we al eens eerder over.

Het beste uit ieder mens

Natuurlijk zijn we niet alleen maar standvastig en een tikje eigenwijs. Ieder heeft zijn of haar eigen kwaliteiten en die proberen we zo goed mogelijk in te zetten. De een komt beter tot z’n recht aan de ‘frontlinie’, en wordt heel blij van interactie met de klant. Een ander houdt weer meer van het oplossen van de technische puzzel. Zo proberen we het beste uit ieder mens te halen. Medewerkers blij, management blij, en vooral: klant blij! Wat ons bindt, hoe verschillend onze karakters ook zijn, is het doel dat we voor ogen hebben. We streven allemaal naar een goed product, waar we trots op zijn en waar de klant goed mee kan werken.

Fijne cultuur

Onlangs hadden we eindelijk weer eens een teamuitje, de eerste live-borrel in 15 maanden. We hebben tijdens de verplichte thuiswerkperiode wel wat digitale activiteiten georganiseerd, maar dat haalt het toch niet bij live-bijeenkomsten. We kijken er dan ook vreselijk naar uit om weer gezellig als team te lunchen aan onze grote tafel. Het feit dat iedereen graag wil aanschuiven, zegt al genoeg over onze fijne cultuur en onze prettige werksfeer. Daar kunnen we de leukste discussies over dingen voeren en hebben we echt aandacht voor elkaar. Telefoons zijn dan ook verboden aan tafel. Al wil Jan dat nog weleens vergeten… Iets met eigenwijs?

Meer weten?

Wil je ook graag met ons aan de slag of mogen we in 10 minuten ons systeem aan je uitleggen? Bel of mail ons: 050 - 205 35 30 | info@progressonderwijs.nl.


;