Make IT Work in Noord-Nederland

Zoals vrijwel alle organisaties in Nederland, zijn ook wij op zoek naar mensen. Daarbij willen we graag jong talent dat uit Noord-Nederland komt in Noord-Nederland houden. Met onze deelname aan omscholingstraject Make IT Work dragen we daaraan bij. In deze blog vertelt Jan Batteram wat dit omscholingstraject inhoudt, hoe we het ervaren hebben en wat het ons oplevert.

Vacatures voor ontwikkelaars, testers en informaticastudenten

Wij zijn altijd op zoek naar talent, net als de rest van de werkgevers in Nederland. We hebben recent ook al een twee mensen aan kunnen nemen, waaronder ook één vrouwelijk technisch talent. Maar we hebben nog andere, mooie vacatures openstaan voor deeltijd- en voltijd-softwareontwikkelaars en testers, net a ls een leuke uitdaging voor informaticastudenten die ons scrumteam kunnen helpen om de kwaliteit, performance en onderhoudbaarheid van onze applicatie te verbeteren.

Omscholingstraject Make IT Work

Als onderwijspartner proberen we dicht tegen het onderwijs aan te zitten door studenten een stageplek te geven, wat op termijn kan resulteren in een vaste aanstelling. Door deel te nemen aan omscholingstraject Make IT Work geven we ook studenten die niet voor IT hebben gekozen een kans. Make IT Work is een omscholingstraject op hbo-niveau mét baangarantie in de IT. Studenten kunnen zich in vijf maanden omscholen tot IT’er om vervolgens minimaal een half jaar betaald aan het werk te gaan in een functie bij één van de deelnemende werkgevers.

Online assessment

Om aan dit programma mee te kunnen doen, moeten studenten een online assessment doen bij een van de deelnemende hogescholen. Zo wordt gekeken of studenten de hoeveelheid stof, die ze normaal in een jaar krijgen, in vijf maanden aankunnen, maar ook de motivatie wordt beoordeeld. Na dit assessment blijft ongeveer een kwart van de studenten over. Zij starten het opleidingstraject. Dit is een onbetaald traject, wat ook iets zegt over de intrinsieke motivatie van de student.

Werkgeversmarkt

Om de studenten te koppelen aan werkgevers, worden er werkgeversmarkten georganiseerd, dé ontmoetingsplek waar je als werkgever alle kandidaten kunt spreken die het assessment van Make IT Work hebben gehaald, volledig gescreend zijn en sterk gemotiveerd zijn om in de IT aan het werk te gaan. Het evenement begon met een speeddate, een soort Boer zoekt Vrouw, maar dan met werkgevers en kandidaten. Zo kunnen beide partijen ontdekken of er een ‘klik’ is. Is die er, dan volgt er een vervolggesprek bij de werkgever. Is dit gesprek ook positief? Dan teken je samen een intentieverklaring en heb je een match met elkaar.

Speeddate

Progress nam deel aan de werkgeversmarkt op 9 september 2022. Van de twintig kandidaten kozen er tien voor om met ons op speeddate te gaan en we hadden een match met alle tien. Van die tien hebben wij shortlist opgesteld van drie kandidaten die we wel bij Progress door de gangen zouden zien lopen. Van die kandidaten hebben we de cv, de motivatiebrief en de resultaten van het assessment gekregen. Vorige week hebben we met alle drie de kandidaten een gesprek gehad en daar is een intentieverklaring uitgekomen. Met een beetje geluk mogen we deze student over vijf maanden feliciteren met minimaal een halfjaarcontract.

Meer weten?

Wil je weten wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Bel of mail ons: 050 - 205 35 30 | info@progressonderwijs.nl. Is goed programmeren jouw passie en heb je ervaring met C#, Typescript, SQL of CSS, dan ben jij misschien wel onze nieuwe collega! Neem gerust contact op met Jan Batteram.


;