Hoe wij de Universiteit van Curaçao de cloud inhielpen

Hoe wij de Universiteit van Curaçao de cloud inhielpen

Het voordeel van een SaaS-oplossing is dat alles op afstand geregeld kan worden. Maar wij hebben graag direct contact met onze klanten. Ook als die wat verder weg zitten. Zelfs als het om de Universiteit van Curaçao gaat dus. OK, toegegeven, voor een werkplek met witte stranden en wuivende palmbomen hebben we wel wat over. Dus reisden directeur Jan Batteram en softwareontwikkelaar Herman de Groot af om de universiteit aldaar te helpen met de overstap naar Progress.NET. Herman neemt ons mee naar 'the Caribbean'.

Vlekkeloze overstap

Als je zegt dat je graag direct contact hebt met je klanten, moet je dat waarmaken, ook als dat hemelsbreed om zo’n slordige achtduizend kilometer gaat. Zo gebeurde het dat Jan en ik eind november 2014 afreisden naar Willemstad, thuis van wat voluit heet ‘University of Curaçao mr. dr. Moises Frumencio da Costa Gomez’. Zij gebruikten Progress for Windows als backend en wilden de overstap maken naar Progress.NET, onze SaaS-oplossing. Om te zorgen dat die overstap vlekkeloos zou verlopen en mensen zonder problemen hun werk konden blijven doen, verzorgden wij een cursus van een week.

Antilliaanse gastvrijheid

Direct al op het vliegveld konden we genieten van de Antilliaanse gastvrijheid. We werden allerhartelijkst ontvangen en begeleid naar ons ruime appartement met zwembad en huurauto. De trip begon en eindigde in een weekend, zo konden we ook nog een heel klein beetje de toerist uithangen. Het eerste weekend waren we vooral druk met acclimatiseren en de jetlag wegwerken. Op maandag begon de cursus. Om te voorkomen dat die twee hulandes last zouden hebben van de warmte, waren er maar liefst twee airco’s geregeld. Gevolg was dat de cursisten met een dikke sjaal om in de zaal zaten, maar: alles voor de gasten.

Agile werken to the max

Verandering zorgt nogal eens voor weerstand, maar in deze groep overheerste het enthousiasme. Het was vlak voor de daadwerkelijke conversie, dus tijdens deze week konden we dingen die nog niet goed werkten, direct oplossen. Dat was wel grappig. Als we gedurende de dag dingen opmerkten die beter konden, speelden we dat ’s avonds aan onze collega’s in Groningen door. Door het tijdsverschil kregen zij onze input aan het begin van hun werkdag binnen. Tegen de tijd dat wij weer met de cursus begonnen, waren de wensen al doorgevoerd in onze testomgeving. Als dat niet agile is…

Lunch à la Antillen of op z'n Grunnegs

Zo’n week cursus geven is natuurlijk hard werken, maar de ontspannen momenten tussendoor maakten het een stuk makkelijker. Tussen de middag lunchen aan een mooi Antilliaans strandje is toch wel iets anders dan hier in het Groningse. En ’s avonds werden we op sleeptouw genomen, we hebben op de meest geweldige plekken gegeten. Tijdens die week promoveerde een van hun oud-studenten aan de Universiteit Twente. Trots dat ze waren! Met z’n allen hebben we via de livestream meegekeken.

Makkelijk schakelen

Inmiddels werkt de Universiteit van Curaçao nog steeds met Progress.NET. Een enkele keer zien we eens een nieuwe wens voorbijkomen. Omdat we de mensen ontmoet hebben, is het lekker makkelijk schakelen. Door dat contact is de drempel wat lager en kun je op een informelere manier met elkaar praten dan wanneer dat live contact er niet was geweest. Het was een hele reis, maar dubbel en dwars de moeite waard.

Meer weten?

Wil je ook graag met ons aan de slag of mogen we in 10 minuten ons systeem aan je uitleggen? Bel of mail ons: 050 - 205 35 30 | info@progressonderwijs.nl.


;