HO Link conferentie in Papendal groot succes

HO Link conferentie in Papendal groot succes

Op 16 en 17 juni vond de HO Link plaats in Papendal, een tweedaagse conferentie, georganiseerd door DUO en Stichting Studielink. John van der Molen, softwaretester bij Progress Onderwijsondersteuning, was erbij en vertelt hoe hij de conferentie heeft ervaren.

HO Link, wat is het?

HO Link is een tweedaagse conferentie, georganiseerd door DUO en Stichting Studielink, en is een ontmoetingsplaats waar allerlei partijen rondom onderwijsondersteuning en informatievoorziening de nieuwste ontwikkelingen en ervaringen delen. Het thema dit jaar was ‘Niemand buitenspel!’: hoe kunnen we in de HO-keten álle studenten maximaal ondersteunen zodat niemand buitenspel wordt gezet? Het hele programma was opgezet rondom studentenwelzijn, maatwerk, diversiteit en inclusiviteit.

Informatiemarkt

Op de informatiemarkt deelden verschillende leveranciers van onderwijsgerelateerde oplossingen hun producten en diensten. Wij van Progress Onderwijsondersteuning deelden samen met Educator – beiden onderdeel van Breens Network – een stand. Het was echt een genot om na twee coronajaren weer – potentiële – klanten en collega’s te kunnen ontmoeten.

Keynotes

In de twee dagen hebben we ook een aantal interessante keynotes bij kunnen wonen. Zo legde oud-Olympisch schaatser Mark Tuitert een duidelijke link tussen de topsport en het ondernemerschap. Psycholoog, trainer, auteur en stress-expert Thijs Launspach vertelde over personal leadership en het omgaan met stress, keuzes maken en focussen op wat écht belangrijk is. Theaterregisseur, theaterdocent en docent Nederlands Hester Macrander vertelde wat verbindende communicatie is, hoe het is ontstaan, wat het doel is, hoe het werkt en wat het betekent voor de begeleiding van studenten in het kader van hun welzijn onder de toegenomen studiedruk.

De Haka dansen

De eerste dag werd afgesloten met een barbecue-beachparty en een 70’s discofeestje. De volgende ochtend zat een tweehonderd koppig publiek enigszins slaperig te wachten op de eerste keynote, maar voor het zo ver was werden we allemaal uitgenodigd voor een buitenactiviteit. Midden op een grasveld stond een podium, met daarop een man, vergezeld door twee rugbyspelers. De rugbyspelers gaven ons een korte demonstratie van de Haka, een ceremoniële dans van de Māori uit Nieuw-Zeeland die nog steeds voor elke wedstrijd wordt uitgevoerd door het nationale rugby-team van Nieuw-Zeeland, de All Blacks. De dans gaat gepaard met allerlei kreten, uitgestoken tongen en ver opengesperde ogen. Na de demonstratie werd het publiek in twee groepen verdeeld, en werden we uitgenodigd om tegenover elkaar de Haka uit te voeren. Ik kan je garanderen dat iedereen wakker was na deze ceremonie.

Meer weten?

Wil je ook graag met ons aan de slag of mogen we in 10 minuten ons systeem aan je uitleggen? Bel of mail ons: 050 - 205 35 30 | info@progressonderwijs.nl


;