Het aanpassen van de stemapplicatie naar jouw wensen. Hoe gaan wij daarmee om?

Het aanpassen van de stemapplicatie naar jouw wensen. Hoe gaan wij daarmee om?

Progress Verkiezingen is ontwikkeld om organisaties, zowel in het onderwijs als in het bedrijfsleven, te ondersteunen bij verschillende verkiezingen. Elke organisatie heeft haar eigen unieke wensen en behoeften bij het gebruik van de applicatie. Tegelijkertijd is onze stemapplicatie geen maatwerkapplicatie, maar een out-of-the-box-applicatie. In deze blog vertelt Nienke Wobbes, consultant bij Progress Verkiezingen, hoe we met verschillende verzoeken omgaan en waarom we soms ‘ja’ en soms ‘nee’ verkopen.

Focus op veiligheid, snelheid en gebruiksgemak

Wij vinden het belangrijk om onze klanten te voorzien van een gepersonaliseerde ervaring, daarom passen wij de applicatie altijd aan naar de huisstijl van de klant. Dit omvat onder andere het gebruik van hun logo en het aanpassen van kleuren om visueel aan te sluiten bij hun merkidentiteit. Hoewel we natuurlijk het liefst elk verzoek van onze klanten zouden inwilligen, is het tegelijkertijd essentieel dat de applicatie optimaal inzetbaar is voor alle organisaties. Daarom vragen we onszelf altijd af of een verandering in lijn is met het bieden van die veilige, snelle en gemakkelijke stemervaring.

Aanpassingen die we wel hebben doorgevoerd

We hebben in de loop der jaren een aantal interessante klantverzoeken ontvangen die hebben geleid tot waardevolle aanpassingen in onze stemapplicatie.

1. Kandidaatstelling

Zo hebben we bijvoorbeeld van Hanzehogeschool Groningen een verzoek gekregen voor een functie voor kandidaatstelling, wat we zo waardevol vonden, dat we die functionaliteit vorig jaar hebben geïmplementeerd, die inmiddels ook door een aantal andere instellingen naar tevredenheid wordt gebruikt.

2. Zetelverdeling

Een ander verzoek ging over het automatische berekenen van de zetelverdeling, waardoor administrators met één druk op de knop zowel de uitslag als de zetelverdeling kunnen zien. Dat vonden we een nuttige toevoeging voor elke organisatie en iedere verkiezing.

3. Dutch only

Onlangs kregen we een verzoek om de Engelse variant uit te schakelen. Dit hebben we op dat moment voor de specifieke klant uitgeschakeld, maar deed ons wel beseffen dat het wellicht waardevol is om in de toekomst een Dutch-only variant te ontwikkelen.

Verzoeken die we niet hebben doorgevoerd

Hoewel we – zoals elke organisatie – streven naar optimale klanttevredenheid, hebben we ook bepaalde verzoeken niet doorgevoerd.

1. Tussentijdse uitslagen

Zo wilde een organisatie graag inzicht in tussentijdse uitslagen. We hechten enorm veel waarde aan stemgeheim en privacy, en het tonen van tussenstanden kan de integriteit van het verkiezingsproces in gevaar brengen. Dit verzoek hebben we dus afgewezen.

2. Lijst van stemmers

Onlangs kregen we een ander interessant verzoek van een klant: ze wilden graag de mensen belonen die gestemd hadden, bijvoorbeeld met een cadeautje of iets dergelijks. Ze hoopten dat deze beloning zou leiden tot een hogere opkomst bij de verkiezingen. Dit was echter alleen te realiseren met een overzicht van de namen van de mensen die gestemd hadden. We begrepen de intentie achter deze wens, maar het delen van een lijst met namen is natuurlijk in strijd met stemgeheim en privacy. Gelukkig begreep deze klant dat bij nader inzien ook.

3. Lay-out

Naast verzoeken met betrekking tot functionaliteiten, hebben we ook wel eens wensen ontvangen met betrekking tot de layout van de applicatie. Soms willen klanten graag dat bepaalde elementen er anders uitzien, of dat knopjes op een andere plek worden geplaatst. Tenzij deze wijzigingen daadwerkelijk een verbetering betekenen voor de gebruikerservaring, voeren we deze verzoeken niet door. Het is belangrijk om een balans te bewaken tussen individuele voorkeuren en het behouden van een consistente en intuïtieve gebruikersinterface voor al onze gebruikers.

Nieuwsgierig?

Om organisaties nog beter kennis te laten maken de mogelijkheden van onze stemapplicatie, organiseren we op maandag 10 juli om 10.30 uur een webinar. Aanmelden kan hier. Als de datum niet uitkomt, kun je op dezelfde pagina een demo inplannen in de agenda. 

Wil je nu al meer informatie over Progress Verkiezingen of ben je benieuwd naar een specifieke functionaliteit? Neem contact met ons op, we vertellen je er alles over!

 


;