‘Alles gaat in goed overleg'

De Universiteit voor Humanistiek is een kleine, onafhankelijke universiteit in Utrecht, die zich laat inspireren door het humanisme. Roeland Troost, projectleider administratieve processen en systemen, is al ruim twintig jaar verbonden aan de UvH binnen de afdeling Onderwijs, Onderzoek en Valorisatie. In deze blog vertelt Roeland waarom de UvH voor Progress heeft gekozen en hoe de samenwerking bevalt.

Functie met veel gezichten

De UvH is een bijzondere universiteit, met zo’n 650 studenten. Wij laten ons in ons onderwijs en onderzoek inspireren door het humanisme en richten ons op eigentijdse vragen rondom zingeving, levensbeschouwing en de inrichting van een menswaardige samenleving. Mijn functie kent veel gezichten, zo gaat dat bij een kleinere universiteit. Ik ben procescoördinator onderwijs en projectleider van de administratieve processen rondom het onderwijs en de ICT-voorzieningen die daarbij komen kijken. Verder ben ik Studielink-coördinator en functioneel beheerder.

Op zoek naar iets anders

Jaren geleden werkten we met VolgPlus, een inschrijf- en studievolgsysteem. Dat hebben we gebruikt tot ongeveer 2004, in ieder geval ver voor iemand ooit maar had gehoord van DUO of Studielink. Toen het contract afliep, zijn we naar iets anders op zoek gegaan. Ik weet niet precies meer hoe, maar we kwamen bij Progress uit, dat destijds nog sterk gelieerd was aan de RUG. De eerste versie die we gebruikten was Progress for Windows en werd nog lokaal op de workstations geïnstalleerd. Progress for Windows was toen nog vooral een studievolgsysteem. Wij wilden ook graag een systeem waar studenten zich konden inschrijven. Het team van Progress heeft toen voor ons een inschrijfmodule in het leven geroepen. In al die jaren hebben we de hele ontwikkeling van Progress meegemaakt. Van een Windows-versie naar Progress.NET, de aansluiting op Studielink en de uitwisseling van gegevens met BRON-HO.

Heel behulpzaam

Ik kan niet anders zeggen dan dat het heel fijn werken is met het team van Progress. Wij hebben zelf geen IT-team, wat maakt dat het soms een zoektocht is hoe we goed bij de technologische ontwikkelingen kunnen aansluiten. De mensen van Progress zijn altijd heel behulpzaam. Door de jaren heen zijn er bij Progress wel dingen veranderd. In het begin konden we echt heel snel schakelen, dat zorgde voor flexibiliteit, maar maakte soms ook dat er wat structuur miste. Inmiddels zijn ze meer gestructureerd gaan werken. Dat moet ook wel als je groeit en als je de vertrouwelijkheid, beschikbaarheid en integriteit van je informatie zeker wilt stellen. Wat het belangrijkste is, is dat nog steeds alles in goed overleg gaat.

Unieke samenwerking

Dat overleg is meteen ook wat de samenwerking met Progress uniek maakt. Grote wijzigingen worden nooit zomaar doorgevoerd. Niet alleen is er heldere communicatie, de klanten worden ook uitgebreid betrokken bij opstellen van de specificaties, En ze zijn heel benaderbaar, dat is natuurlijk ook prettig. We maken allemaal weleens een foutje, wij ook. Dan hoef je maar te bellen en ze fixen het voor je, en nog snel ook. Die korte lijnen zijn voor ons heel belangrijk.

Meer weten?

Wil je ook graag met ons aan de slag of mogen we in 10 minuten ons systeem aan je uitleggen? Bel of mail ons: 050 - 205 35 30 | info@progressonderwijs.nl

Jan Batteram


;